perjantai 13. joulukuuta 2013

Meidän puput asuu näin!

Kanit bloggaamisen aiheena kiinnostaa itseäni enemmän kuin koirat, ainakin tällä hetkellä, joten ei kannata ihmetellä jos postaukset painottuvat yhä useammin kaneihin. Ei siis tarkoita että kanit olisivat minulle huomattavasti tärkeämpiä kuin hurtat, mutta jotenkin on helpompi kertoa kaneista kuin koirista. :D

Ajattelin, että voisin esitellä kanikaksikon asumuksen. Itseäni yleisesti otaten kiinnostaa todella paljon, miten kanit kenenkin luona majoittuu ja miten useampien kanien omistajat ovat lemmikkinsä kodit asetelleet. Niinpä sain ajatuksen, että tehdään itsekin aiheesta postaus!

Jo alkuun pahoittelen joidenkin kuvien laatua, mutta tän huoneen valaistus ei ole mikään maailman paras ja se yhdistettynä suhteellisen heikkoon kameraan, jonka asetuksiin en osaa mennä edes katsomaan... :D


Yläluukkujen sulkeminen kunnolla on yliarvostettua

Meillä jänökaksoset majoittuvat kahdessa 120 pitkässä häkissä, jotka ovat laitettuy yhteen. Uudempi häkeistä on hieman korkeampi, mutta tarkkoja mittoja en nyt muista enkä jaksa selvittää.


Niin sanotussa "ykköshäkissä" on vessalaatikko, heinähäkki, juomapullo sekä heinäpallo ja ruokakuppi, joka sijoittuu joskus myös häkin ulkopuolelle, riippuu siitä mihin laitan kanit milloinkin syömään. Vessalaatikko meillä on tähän päivään saakka käytetty pelkkää purua, mutta huomenna pääsen viimein agriin ja ostan vapoa purujen tueksi. :)

Huomioikaa koiran luu maton vieressä!

Kakkoshäkki ei muita tarvikkeita yleisesti ottaen omista, kuin pesäkopin ja tason. Häkkien pohjalla meillä käytetään mattoja. Kanit eivät koskaan ole omistaneet mitään intressjä niitä kohtaan, paitsi Elviira joskus saattaa kaivaa tason alla tai pesäkopissa, mutta ei sen enempää. Mattoja meillä on vaihteleva määrä käytössä kaneilla. Johtuen siitä että olen vajukki, koska tänäänkin löysin joskus pari kuukautta sitten ulos "tuulettumaan" jättämäni maton. Kaunis koppura sulaa nyt vessassa ja odottaa pyykkikoneeseen pääsyä. ;) Matot on myös häkkien sivuluukkujen edessä, että ei ole liukas hypätä pois! 


Pesäkoppi ja taso ovat kumpikin mun isin tekemiä ja kovasti kanien suosiossa! Tason kangas on fleeceä ja roikkuu vähäsen, kun olin taas laiska enkä jaksanut leikata sitä tarkemmin, mutta eivätpähän nuo kaksi ole osoittaneetkaan kiinnostusta sitä syödä, joten ongelmaahan se ei luo.


Kesämökkinä ulkohäkissä toimiva ikivanha koppi muutti syksyllä taas sisälle. Se on häkkien edessä nurin päin (koska yksi jalka puuttuu ja näin tulee tasainen katto!) ja on kovasti myös jänöjen suosiossa. Tuon päällä on hyvä tähystellä ja kerjätä ruokaa. Tämä keltainen mökki on ensimmäisen kanini peruja ja sen on tehnyt isosiskon silloisen poikaystävän isä. Monikäyttöiseksi voi tätä mäkkiä kutsua, koska Nappi ensimmäisenä kesänään meillä mahtui majailemaan siellä. :) Uusi maalipinta sekä puuttuvan jalan korjaus ei olisi pahitteeksi, mutta ehkä ensi kesänä.


Taustalla tärkeät ES ja Diktatuuri-kyltti(+ pitsiverho, lyömätön yhdistelmä)
Esitellään nyt saman tien kanien joululahjat, joista yksi osa päätyi käyttöön jo nyt. Nämähän on tilattu Candycane-verkkokaupasta. Toimituksen nopeus yllätti positiivisesti! Eli siis ensimmäinen ja paras juttu oli söpö pinkki ruokakuppi kanin kuvilla.
Kupin lisäksi ostin toisen juomapullon, koska markettien juomapullot tiputtavat pillinsä liian nopeasti ja ei sitä koskaan tiedä millon uutta juomapulloa tarvitaan. ;)

Isompi on 600ml kokoinen ja aika samannäköinen kuin kaneilla tällä hetkellä käytössä oleva, kuva eroaa vain oikeastaan.

Pienempi on hamsterin kuvalla varustettu 150ml pullo, mutta ei ole suinkaan ainakin näillä näkymin hamsterille tulossa, vaan matkapulloksi!


Miten teidän puput asuu? :)

2 kommenttia :