perjantai 31. heinäkuuta 2015

Tarina metsäretkestä


Eräänä päivä myttypoika päätti lähteä ystävänsä erä-Slavan (tai slaava-jorman) kanssa metsäretkelle. Erä-Slava ei tohtinut kieltäytyä, sillä elihän tuo ystävänsä myttypojan armottoman diktatuurin alaisena. Erä-Slava laittoi erähattunsa päähänsä ja oli valmis suureen maailmaan.


Slaava-Jorma ja myttypoika lähtivät kulkemaan viereiden pellon reunaa kohden tuntematonta, vältellen vihollisjoukkoja, joka yhteiskuntamme tuntee normaalisti nimellä hyttyset. Piikikasvitkaan eivät ylivertaista kaksikkoa hidastaneet.


Lopulta erä-Salvador sekä myttypoika pääsivät metsään, mutta joutuivat kuitenkin kohtaamaan vaikeuksia. Edessä oli kymmeniä metrejä syvä ja myrskyisästi kuohuva koski, joka oli ylitettävä heikon puoleista siltaa pitkin. Myttypoika tietenkin selvisi tästä helposti, kun taas erä-Slaavalla kävi huonommin ja hypätessään vaarallisen kosken kuohujen ylitse, se tipahti rantarapakkoon. Onneksemme kuitenkin Jorma-Slaavalle ei käynyt huonosti, vaan mahdolliset alligaattorit olivat nukkumassa.


Metsässä sattui ja tapahtui, mutta erä-Salvan valaistumisen jälkeen kuvamateriaalin ottaminen kävi mahdottomaksi jäätävän ryteikön vuoksi. Kaatuneiden leppäpusikoiden ali oli välillä ryömittävä, kun ylitsekään päässyt ja myttypoikakin joutui käyttämään loputonta ketteryyttään ja terävää älyään selvitäkseen muutamista läheltä piti -tilanteista.


Koska metsässä ryöminen altisti ikäville piikkikasveille, eikä ollu yhtää kivvaa, ku ei päässy eteenpäin, päättivät erä-Slava ja myttypoika vaihtaa metsää, jonka vuoksi he palasivat pellon reunaa pitkin kotiin. He suuntasivat kodin viereiseen metsään.


Se metsä olikin huomattavasti miellyttävämpi ja raskaan samoilun jäljiltä olikin luvallista pitää hetkellistä evästaukoakin.


Salva-Jormalla ei ole koskaan järki suuremmin pakottanut, jonka vuoksi sitten erä-hörökorvan kahlintaan käytetty kaninhihna olikin aina kiertyneinä puiden ympärille. Myttypoikaa vitutti, ihan sallitusti.


Lopulta kuitenkin monien vaikeuksien sekä vaarallisten tilanteiden jälkeen, myttypoika kuin erä-Salvadorkin pääsivät turvallisesti kotiin. Muija olikin jo pihassa huutamassa valmiiksi ja pistämässä metsäretkeläiset kuriin.

Sen pituinen se.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti